Η μαγεία των οριζόντων

Σύμφωνα με την εκπληκτική παράδοση των Τολτέκων – που μας τους γνώρισε αρχικά ο μυστηριώδης Καστανέντα, η ανθρώπινη ψυχή είναι φτιαγμένη από το μαγνάδι της μαγείας. Και κάθε άνθρωπος μπορεί να βρει σε ποιο μαγικό μονοπάτι ανήκει, ανάλογα με την προσωπική του κλίση και με πυξίδα του τα σημεία του ορίζοντα. Άραγε εσύ ανήκεις στους μάγους της Δύσης, ή μήπως είσαι ένα πλάσμα του Νότου; Ας δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά της μαγικής ψυχής των οριζόντων όπως την αναλύει η παράδοση των ινδιάνων Τολτέκων.

Βορράς – οι Μάγοι της Δράσης

Εννοείται ότι τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα στην μαγική αυτή παράδοση είναι συμβολικά, ο βορράς, ο νότος, η ανατολή και η δύση αναφέρονται σε μια εσωτερική πυξίδα, σε έναν υπερβατικό ορίζοντα. Σε αυτόν τον εσωτερικό βορρά λοιπόν, ανήκουν οι άνθρωποι που αγαπούν την δράση, την περιπέτεια, την αποφασιστικότητα . Εδώ – στον Βορρά – εξελίσσονται ο μεγάλες μάχες της καθημερινότητας και ένας άνθρωπος που έχει κλίση σε αυτό το μαγικό πεδίο είναι αυτός που θα διεκπεραιώσει τις πιο δύσκολες εργασίες, είναι ο άνθρωπος – άντρας ή γυναίκα – που μπορούμε να βασιστούμε επάνω του.

Δύση: οι Ασυμβίβαστοι

Όλοι οι άνθρωποι που όπως λέμε «δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους», οι ασυμβίβαστοι, οι επαναστάτες, ανήκουν στο μονοπάτι της Δύσης. Άντρες και γυναίκες με ελεύθερη ψυχή, που συμμετέχουν σε κινήματα, που έχουν στόχο να σπάσουν τα ταμπού και να αναζητήσουν την ουσιαστική ελευθερία, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που προχωράνε ένα βήμα παραπέρα τα δικαιώματα των άλλων, ανήκουν στην Δύση .

Ανατολή: οι Μελετητές

Στην νοητή Ανατολή ανήκουν οι άνθρωποι των γραμμάτων, οι καλλιτέχνες, όσοι αγαπούν την σοφία, οι μελετητές. Η Ανατολή φωτίζει τα πανεπιστήμια, την έρευνα, τις βιβλιοθήκες, τον πολιτισμό. Δεν είναι τυχαίο που μιλάμε για την «αυγή» του πολιτισμού, την Ανατολή δηλαδή. Κατά πολλές έννοιες, τα γράμματα είναι ένα είδος μαγείας, σας μην ξεχνάμε ότι στην αρχαιότητα μόνον οι ιερείς ασκούσαν την μυστική τέχνη της γραφής.

Νότος: οι Μάγοι των Μάγων

Ο Νότος ανήκει στα πλάσματα εκείνα που οι Τολτέκοι τα ονομάζουν Νάγουαλ, οδηγούς δηλαδή. Είναι εκείνες οι εξελιγμένες και συνειδητές ψυχές, που μετά από πολλές ενσαρκώσεις, έχουν μπει βαθιά στο μονοπάτι της μαγείας, ξέρουν να χειρίζονται το ψυχικό τους δυναμικό, έχουν συνείδηση της δύναμης της ψυχής. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται οδηγοί για τους άλλους, που χρειάζονται καθοδήγηση. Σύμφωνα με τους Τολτέκους, αλλά και με τις πιο πρόσφατες παραδοχές της προωθημένης φυσικής, τα πάντα γύρω μας και μέσα μας είναι ενέργεια . Αυτή η ενέργεια έχει πολικότητα, έχει άξονες. Και το πρώτο βήμα για να προχωρήσει κάποιος στην εξέλιξή του, είναι να αναγνωρίσει ποιο από τα 4 αυτά μονοπάτια, τους άξονες, είναι συμβατό με την δική του ψυχή. Από εκεί και μετά, αρχίζει η πραγματική μαγεία…

http://oroskopos.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

AfrikaansShqipአማርኛالعربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschGreekItalianoPortuguêsРусскийEspañol