Οι ωραιότεροι φάροι στον κόσμο

Yaquina Bay Light

Είναι ένας φάρος που χτίστηκε το 1871. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του κόλπου Yaquina , το πιο πυκνοκατοικημένο λιμάνι μεταξύ Puget Sound και Σαν Φρανσίσκο την εποχή εκείνη.

Το Yaquina Bay Light χτίστηκε από τον Ben Simpson και φωτίστηκε για πρώτη φορά στις 3 Νοεμβρίου 1871. Ήταν ενεργός μόνο για τρία χρόνια λόγω της ίδρυσης του Yaquina Head Light το 1873, που βρίσκεται 3 μίλια (4,8 χλμ.) Βόρεια του Yaquina Ορμος. Ο φάρος των κόλπων εγκαταλείφθηκε την 1η Οκτωβρίου 1874.

Portland Head Light

Το Portland Head Light , ανεπίσημα γνωστό ως Cape Elizabeth Lighthouse, είναι ένας ιστορικός φάρος στο Cape Elizabeth του Maine.

Ολοκληρώθηκε το 1791, είναι ο παλαιότερος φάρος στην πολιτεία του Maine .Ο Έντουαρντ Χόπερ ζωγράφισε τον φάρο το 1927. Η ακουαρέλα κατοικεί στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης .

Lindau

Ο Φάρος Lindau είναι ο νοτιότερος φάρος στη Γερμανία , στο Lindau στη λίμνη της Κωνσταντίας . Έχει ύψος 33 μέτρα (108 πόδια) και έχει περιφέρεια 24 μέτρων (79 πόδια) στη βάση του.

Χτίστηκε από το 1853 έως το 1856,Ο φάρος είναι ένα δημοφιλές θέμα για φωτογραφίες (από τη βόρεια πλευρά του λιμανιού μαζί με το “βαυαρικό λιοντάρι” στην άλλη πλευρά της εισόδου του λιμανιού). 

Fanad Head Lighthouse

Είναι  ένας από τους δώδεκα φάρους που αποτελούν τους Μεγάλους Φάρους της Ιρλανδίας.Οι επισκέπτες  έχουν τώρα την ευκαιρία να επισκεφθούν ή να παραμείνουν σε φάρο και να μάθουν για την ιστορία και την κληρονομιά να εκτιμήσουν τον θεαματικό φυσικό κόσμο γύρω.

Ο φάρος σχεδιάστηκε από έναν από τους σημαντικότερους πολιτικούς μηχανικούς της εποχής, τον Γιώργο Χάλπιν και τον πρώτο φωτισμό στις 17 Μαρτίου 1817. Το σταθερό του φως έδειξε κόκκινο στη θάλασσα και το λευκό προς το Lough και μπορούσε να το δει για 14 χιλιόμετρα καθαρός καιρός.

Ο φάρος μετατράπηκε σε ηλεκτρική λειτουργία το 1975,  Ο φάρος αυτοματοποιήθηκε το 1983.

http://www.fanadlighthouse.com

St. Augustine Light

Ο σταθμός φωτός St. Augustine είναι ένας ενεργός φάρος στο St. Augustine της Φλόριντα.

Ο σημερινός φάρος βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού Αναστασία και χτίστηκε το 1874, είναι ο πιο πρόσφατoς από έναν αριθμό πύργων που χτίστηκαν στην περιοχή.

Peggys Point Lighthouse

Το Peggys Point Lighthouse , γνωστό και ως Peggys Cove Lighthouse, είναι ένας ενεργός φάρος.

Βρίσκεται στο Peggys Cove , Nova Scotia , είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα τουριστικά αξιοθέατα της επαρχίας και αποτελεί πρωταρχικό αξιοθέατο για τη γραφική διαδρομή του Lighthouse Trail . Ο φάρος σηματοδοτεί την ανατολική είσοδο του κόλπου St. Margarets και είναι επίσημα γνωστός ως φάρος Peggys Point.Ο πρώτος φάρος στο Peggys Cove χτίστηκε το 1868 και ήταν ένα ξύλινο σπίτι με φάρους στην οροφή.

Αυτός ο φάρος αντικαταστάθηκε από την τρέχουσα δομή, έναν οκταγωνικό φάρο που χτίστηκε το 1914. Είναι κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα αλλά διατηρεί το οκταπλό σχήμα προηγούμενων γενιών ξύλινων πύργων. Βρίσκεται σχεδόν 15 μέτρα (49 πόδια) ψηλά. Ο παλιός ξύλινος φάρος έγινε κατοικία του κατόχου και παρέμεινε κοντά στον σημερινό φάρο έως ότου υπέστη ζημιές από τον τυφώνα Edna το 1954 και απομακρύνθηκε. Ο φάρος αυτοματοποιήθηκε το 1958. Έκτοτε, το κόκκινο φως άλλαξε σε λευκό φως και στη συνέχεια σε πράσινο φως στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Τέλος, για να συμμορφωθεί με τα παγκόσμια πρότυπα το φως άλλαξε στο κόκκινο το 2007.

Start Point Lighthouse

Ο φάρος Start Point χτίστηκε το 1836 για να προστατεύσει τη ναυτιλία από το σημείο εκκίνησης στο νότιο Devon της Αγγλίας .Ανοικτή στο κοινό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι ένα διατηρητέο ​​κτίριο κατηγορίας ΙΙ που ανήκει και λειτουργεί από το Trinity House .

Το Start Point είναι ένας από τους είκοσι εννέα πύργους που σχεδίασε ο James Walker . Ο φάρος είναι σε γοτθικό στιλ , που ολοκληρώνεται από ένα οριζόντιο παραπέτασμα . Ο κύριος πύργος είναι χτισμένος από λειασμένη και άσπρη βαφή γρανίτη, με χάλκινο φανάρι που στεγάζεται σε χαλκό . Ο ψηλός κυκλικός πύργος έχει ύψος 92 μέτρα (28 μ.) Με ένα χυτευμένο πέλμα και σκηνικό βάθρου και δύο βαθμιδωτά στάδια πάνω από αυτό. Υπάρχουν δύο βεράντες εισόδου, στη βόρεια και νότια πλευρά. Η βεράντα στη νότια πλευρά είναι μπλοκαρισμένη και έχει 4-κεντρική καμάρα, ενώ η πόρτα προς τη βόρεια βεράντα έχει αψίδα Tudor. Και οι δύο έχουν ανυψώσει τα παράθυρα με τα χέρια του Trinity House.

Bass Harbour Head Light

Το Bass Harbor Head Lighthouse είναι ένας φάρος που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Acadia στο νοτιοδυτικό τμήμα του Mount Desert Island , Maine , που σηματοδοτεί την είσοδο στο Bass Harbor και τον Blue Hill Bay .

Η ιστορία του Bass Harbour Head Light χρονολογείται στο 1855, όταν διαπιστώθηκε ότι υπήρχε επαρκής λόγος για ένα φάρο στο στόμιο του Bass Harbour .

Σήμερα, το σπίτι είναι μια ιδιωτική κατοικία για ένα τοπικό μέλος της Ακτοφυλακής και την οικογένειά του. Οι τουρίστες μπορούν να πλησιάσουν το κουδούνι και το φως μέσω ενός συγκεκριμένου μονοπατιού, αλλά οι περισσότεροι παραμένουν ιδιωτικοί. Υπάρχει ένας σύντομος περίπατος που παίρνει ένα σε μια σειρά από ξύλινα σκαλοπάτια που οδηγούν κάτω στους πολλούς ογκόλιθους γρανίτη που προσφέρουν υπέροχη θέα στην πλευρά του λιμανιού του λιμανιού.

White Shoal Light

Northern Lake Michigan (Jan. 23, 2004) – Brash ice builds around White Shoal Light. USCG photo by PAc Jeff Hall.

Το White Shoal Light είναι ένας φάρος που βρίσκεται 20 μίλια δυτικά της γέφυρας Mackinac στη λίμνη Michigan . Η περίοδος μεταξύ 1852 και αρχές του 20ου αιώνα είδε μεγάλη δραστηριότητα στις Μεγάλες Λίμνες από το Αμερικανικό Lighthouse Board . Μεταξύ 1852 και 1860 χτίστηκαν 26 νέα φώτα.

aquitaine lighthouse

O φάρος Cordouan είναι ένας ενεργός φάρος που βρίσκεται σε απόσταση 7 χιλιομέτρων (4,3 μίλια) στη θάλασσα, κοντά στο στόμιο των εκβολών του Gironde στη Γαλλία . Σε ύψος 223 ποδιών (68 μ.), Είναι ο δέκατος-ψηλότερος “παραδοσιακός φάρος” στον κόσμο.Σχεδιάστηκε από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα του Παρισιού Louis de Foix ( fr ) και είναι κάτι σαν αναγεννησιακό αριστούργημα, ένα αμάλγαμα βασιλικού παλατιού, καθεδρικός ναός και φρούριο. Ξεκίνησε το 1584 και τελείωσε το 1611.

Lighthouse Kéréon

Ο Kereon είναι ένας φάρος που υψώνεται πάνω στον ύφαλο του Men Tensel (“πετρώδης πέτρα” στο Breton ) μεταξύ Ouessant και Molène στο πέρασμα του Fromveur στη Θάλασσα Iroise .

Χτισμένο από το 1907 έως το 1916, χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από δωρεά 585.000 φράγκων από την Amicie Lebaudy (έναντι συνολικού κόστους κατασκευής 941.000 φράγκων). Ονομάστηκε από τον θείο του, τον Charles-Marie Le Dall de Keron , έναν ναυτικό αξιωματικό που ήταν εγκλεισμένος σε ηλικία 19 ετών κατά τη διάρκεια της Τρομοκρατίας .Η φωτιά του φωτίζεται για πρώτη φορά το 1916 . Λειτουργεί με πετρέλαιο μέχρι το 1972, ημερομηνία της ηλεκτροκίνησης. 

Cape Byron Light

Το Cape Byron Light είναι ένας ενεργός φάρος που βρίσκεται στο Cape Byron , Νέα Νότια Ουαλία , Αυστραλία . Είναι ο ισχυρότερος φάρος της Αυστραλίας, με ένταση φωτός 2.200.000 cd . Cape Byron, το ανατολικότερο σημείο της ηπειρωτικής Αυστραλίας, απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πόλη του Byron Bay .Αν και το Cape Byron εξερευνήθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και η κατασκευή φάρων στην ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας επιταχύνθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα και ιδιαίτερα στη δεκαετία του 1870 κάτω από τον αρχιτέκτονα Colonial James Barnet.

Η κατασκευή του χώρου άρχισε τον Ιούλιο του 1900 από τους εργολάβους Mitchell και King. Το συνολικό κόστος ήταν £ 10,042 λίρες για τους εργολάβους, £ 8,000 για τη συσκευή και το φανάρι σπίτι, και £ 2,600 για το δρόμο από το δήμο του Byron Bay.  Προσαρμογή για τον πληθωρισμό, αυτό ισοδυναμεί με περίπου $ 2.8 εκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια σήμερα.

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1901 και επρόκειτο να γιορτάσει στις 30 Νοεμβρίου 1901 σε ένα μεγάλο συμπόσιο, με ειδικά τρένα που μεταφέρουν επισκέπτες από το Lismore και το Murwillumbah , με την παρουσία του πρωθυπουργού της ημέρας, του Hon. John See , ο οποίος επρόκειτο να φθάσει από το Σίδνεϊ στον κυβερνητικό ατμόπλοιο Victoria. Ωστόσο, ο κακός καιρός καθυστέρησε το πλοίο μέχρι την επόμενη ημέρα και το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε χωρίς αυτόν. Το άνοιγμα του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε μια ημέρα αργότερα.

Ο φάρος Τουρλίτης

Χτισμένος το 1887 πάνω σε έναν βράχο με ύψος 7 μ. (ο πύργος) και 36 μ. (μαζί με τον βράχο), ο φάρος Τουρλίτης είναι ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα στην πόλη. Κατά την κατασκευή του, ο βράχος είχε ραγίσει με κίνδυνο ο φάρος να καταρρεύσει κι έτσι χρειάστηκε να ενισχύσουν τον βράχο. Ο φάρος είχε μεγάλες καταστροφές από το βομβαρδισμό της Χώρας από τους Γερμανούς το 1943. Το 1950 κατασκευάστηκε νέος φάρος στα ερείπια του παλιού. Το 1994 με δωρεά της οικογένειας Γουλανδρή ο φάρος κατασκευάστηκε πάλι όπως ήταν στην αρχική του μορφή. Είναι ο μόνος φάρος που έχει κατασκευαστεί στη θάλασσα. Λειτούργησε για πρώτη φορά την 1η Ιανουαρίου 1897.

soula

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

AfrikaansShqipአማርኛالعربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschGreekItalianoPortuguêsРусскийEspañol